boom bord nooduitgang

Hoe ik mijn gevoel negeerde en leerde grenzen stellen

Als je moeite hebt met het verwerken van prikkels, is het zaak om op tijd je eigen grenzen te onderkennen en ook grenzen te stellen vóórdat het niet meer gaat. Tijdens mijn burn-out ging me dat niet goed af, maar ik leerde het stukje bij beetje. Lees hier over een situatie waarin ik grandioos mijn gevoel negeerde, wat het gevolg was en hoe ik leerde om wel grenzen te stellen

thesis ondezoek studentes

Heb hart voor je lijf!

Vier studentes onderzochten wat vrouwen na Pre Eclampsie weten en ervaren van de nazorg betreft risico’s op hart- en vaatziekten en hoe ze dat zouden willen ervaren. Ook de kennis van artsen werd bij het onderzoek betrokken. Lees hier waar verbetering mogelijk is!

sporten bij vermoeidheid

Vermoeidheid de baas: sporten door rustige training

Enorm vermoeid zijn en doen alsof je voor een marathon traint…? Hoe kan het dat dat klopt? De theorie erachter is logischer dan je in eerste instantie denkt. Een kalme hartslag, een lage lat en een lange termijn; juist bij vermoeidheid of stress gerelateerde klachten is dit een fijne aanpak. In dit blog lees je over deze denkwijze en hoe het jou helpt om jezelf op een geleidelijke manier energieker te voelen.